پیام امام موسی صدر درباره ماه میهمانی خدا
رمضان، فصل فراموشی کینه ها و اتحاد صفوف است
عالم جلیل القدر و اندیشمند مصلح ، امام موسی صدر، در آستانه ماه مبارک رمضان در تاریخ 21 اکتبر 1971 (مطابق 29 مهر 1350) پیام زیبا و پر معنا را در استقبال از این ماه مبارک صادر کرده اند.
متن این پیام به شرح زیر است:
مومنان ؛ دگر بار ، رمضان مبارک فرا رسیده است ؛ با شب های الهام بخش ، روزهای آموزنده و فضای آکنده از شمیم خاطرات و عبرت هایش که مایه جدیت و نظم است.
دگر بار، روزه می گیریم ، شب زنده داری می کنیم ، شعایر را دو چندان می کنیم و سرانجام عید را با شادمانی و خشنودی جشن می گیریم و پس از آن به زندگی عادی باز می گردیم . بدین سان سال ها تکرار و بر حجم خاطرات افزوده می شود.
اما بیم آن می رود که روزه به عادتی بی روح و شعایر آن به سنت هایی سرگرم کننده بدل و ماه رمضان از همه معانی اصیلی اش تهی شده باشد . با نگاهی سریع در می یابیم که این مشکل ، یعنی مشکل و مسئله روزه و رمضان ، مسئله همه عبادات و همه مناسبت هاست. این آفت به همه عبادات و ایام ، راه یافته و اماکن مقدس و شعایر دینی و همه آموزه های آسمانی را در بر گرفته است.
آیا نقش راهبری دین در هدایت آدمی به آخر رسیده است؟ و به آیین ها و خاطرات و تجمل بدل شده است؟ یا این که اساساً آموزه های دینی برای تخدیر آدمی آمده اند و از آن جا که سختی ها فرا گیرند این آموزه ها نیز همه زندگی آدمی را فرا گرفته اند.
مومنان بهتر است پیش از آن که دیگران از ما بپرسند ، ما خود این پرسش دشوار را از خود بکنیم . اما حقیقت این است که این پرسش و پاسخ ها بیش تر مطرح شده اند ، اما ما آن ها را نادیده گرفتیم ، بر آن ها چشم پوشیدیم و از سخن گفتن درباره آن ها روی برتافتیم ، تا با واقعیت دلهره آور و تلخ روبه رو نشویم.
نسخه قابل چاپ | ورود نوشته شده توسط howzeh-kosar در 1394/04/13 ساعت 10:54:00 ق.ظ . دنبال کردن نظرات این نوشته از طریق RSS 2.0. |